Wednesday, November 29, 2023
HomeGeen categories1-1.2 Lekkere daghap

s1-1.2 Lekkere daghap

Ik zit in de kantine en eet een kopje veel te gezonde soep. Bij een duurzaam en hip energiebedrijf verwacht je geen kroketten of broodje bal, dat snap ik. Maar broccolisoep met rustiek gebakken biologisch stokbrood, pokebowl met zeekraal en tofu is wellicht ook wat overdreven. Ik denk aan Jochem Meyjer en zijn sketch over eko-plaza achtige winkels, en worstel me door de stukjes broccoli.

Er komt een man naast me zitten. Hij vraagt of ik de nieuwe product manager ben die onlangs is begonnen. Hij stelt zich voor als Tim, maar laat verder achterwege wat zijn rol is hier bij Mlkshake. Dat verbaast me ook niet ik ben wel meer bijzonderheden tegengekomen bij deze energie startup. 

Ja, Alex is de naam zeg ik tegen Tim, en hij vraagt hoe het met me gaat. Ik vertel hem over mijn dilemma met de bomen en het bos en dat ik het lastig vindt om te prioriteren. Tim lacht, en zegt dat dit niet raar is, en vraagt of hij me op weg mag helpen. Nou, vooruit mysterieuze Tim, go for it.

OKR methode

Tim vertelt dat hij in een vorig leven bij Google heeft gewerkt, en dat hij fan geworden is van de aanpak die Google gebruikt om structuur aan te brengen in werk. Het heet de OKR methode, en staat voor Objectives en Key Results. Zeker als je werkt aan innovatieve producten en diensten en in een complexe organisatie met veel stakeholders kan dit goed werken, aldus Tim. Hij stuurt me via zijn telefoon een linkje met informatie om te lezen, en we spreken af om er morgen verder over te praten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

pursuasion

Pursuasion

0
Product managers use their persuasion skills to sell their vision to others and motivate them to fulfill the product manager's dream. Persuading others does...
vision superskill product manager

Vision

The Helicopter View